Rozhovor Jitkou Medovou – přední fyzioterapeutkou se zaměřením na ergonomii

V dnešním světě, kde většina z nás tráví hodiny seděním u počítače, je důležité zamyslet se nad vlivem našeho pracovního prostředí na naše zdraví. Hovořili jsme s fyzioterapeutkou se zaměřením na ergonomii Jitkou Medovou, o výhodách používání polohovacích stolů PROFIdesk a o tom, jak mohou tyto stoly přispět k lepšímu zdraví a celkové pohodě.

Dobrý den, můžete nám říct, proč doporučujete polohovací stoly?

Sedavé zaměstnání není z evolučního pohledu pro tělo prospěšné. Polohovací stoly mohou lidem pomoci předcházet problémům s pohybovým systémem u lidí, kteří musí trávit mnoho hodin u pracovního stolu.

 

jitka

Jitka Medová

fyzioterapeutka s preventivním zaměřením, vede osvětové přednášky a workshopy o zdraví pohybového systému pro firmy, veřejnost i zájmové skupiny. Lektor pracovní ergonomie (nejen firemní, ale i v oblasti sociální péče). Fyzioterapeutka týmu nevidomých fotbalistů Avoy MU Brno.

 

Jaké konkrétní zdravotní výhody mají tyto stoly?

Polohovací stoly, jako jsou ty od Profidesku, umožňují uživatelům střídat mezi sezením a stáním, což má mnoho zdravotních výhod. Předchází to chronickým bolestem zad, snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění a eliminuje únavu.  Pravidelné střídání sezení a stání také podporuje cirkulaci a může zlepšit celkové držení těla.

Co na stolech PROFIdesk považujete za největší přednost?

Kromě zdravotních výhod, které jsem zmínila, PROFIdesk nabízí vysokou kvalitu a variabilitu. Silné desky s tloušťkou 25 mm a možnost upravit stůl na míru znamená, že každý si může najít ten pravý stůl pro své potřeby. 

Jak byste zhodnotila vliv polohovacích stolů PROFIdesk na produktivitu v práci?

Je dobře zdokumentováno, že střídání sezení a stání může výrazně zlepšit soustředění a celkovou efektivitu práce. A z praxe mohu potvrdit, že tomu tak skutečně je.

Existují nějaké další rady, které byste chtěla dát lidem, kteří zvažují přechod na polohovací stůl?

Důležité je si uvědomit, že pouhá změna stolu není univerzálním řešením. Je třeba také dbát na správnou ergonomii, pravidelně si dělat přestávky a udržovat aktivní životní styl. Polohovací stoly, jako je PROFIdesk, jsou výborným nástrojem pro zlepšení vašeho pracovního prostředí, ale měly by být součástí širší ergonomické strategie. Ráda bych upozornila, že pro efekt je třeba se vyvarovat nejčastější chyby - nestát s uzamknutými koleny. Kolena v maximálním propnutí totiž velmi negativně působí na celou páteř a z takového stoje potom bolí záda často ještě víc.

Děkujeme za cenné informace a doporučení. Pro ty, kteří hledají řešení pro zdravější pracovní prostředí, se zdá, že polohovací stoly PROFIdesk jsou ideální volbou.

Zpět do obchodu